Horea Mihai Badau

blog de ardelean

Televiziunile si presa scrisa despre dezbaterea Ion Iliescu-bloggeri

Realitatea TV:

Ion Iliescu s-a întâlnit cu bloggerii

Miercuri 23 ianuarie 2008, 00:50

Eu n-am spus niciodată “Măi, animalule”! Este răspunsul pe care Ion Iliescu l-a dat unui tânăr interesat să ştie dacă fostul preşedinte a mai evoluat în ultimii 17 ani, după celebra replică pe care a avut-o în anii 90, la adresa unui jurnalist. Iliescu, mai nou pasionat de bloggosferă, a schimbat impresii la o întâlnire cu tinerii care îi împărtăşesc hobby-ul. Evenimentul a avut loc într-un cunoscut club studenţesc din Capitală, la invitaţia Asociaţiei Consumatorilor de Media.

Ion Iliescu şi-a deschis propriul jurnal virtual acum două luni, iar marţi a fost asaltat cu întrebări, multe dintre ele incomode. Astfel, s-a văzut nevoit să explice afirmaţia potrivit căreia va ieşi doar într-un anume fel din politică.

Timp de două ore, Iliescu a schimbat impresii, a dat şi replici unor comentarii acide de pe blogul său. Unele întrebări l-au prins totuşi descoperit. Iliescu crede totuşi că bloggul nu e pentru toată lumea. Fostul preşedinte spune că nu şi-a făcut blogg ca să câştige electorat, dar admite că acesta are totuşi un scop personal.

Sursa: Realitatea TV

Stirea completa aici:

ProTV

Ion Iliescu şi-a petrecut seara de marţi înconjurat de tinerii săi prieteni din lumea virtuală. Se ştiau după scriitură, din mesajele postate pe blog, dar nu se întâlniseră faţă în faţă.

Marţi seară s-au văzut şi au vorbit despre pasiunea care-i uneşte. Fostul şef al statului le-a vorbit tinerilor despre experienţa sa de bloger. Se pricepe, dar ar fi loc şi de mai bine. Ca să compenseze, le-a dat lecţii de viaţă.

Pe fostul preşedinte, lumea virtuală pare că l-a prins cu totul. La o întâlnire oficială cu partenerii pe care şi i-a câştigat în discuţii virtuale, fostul şef al statului se declară cucerit.

După ce s-au dumirit cum de un şef de stat cucereşte şi spaţiul virtual, bloggerii mai experimentaţi au vrut să-i aducă aminte lui Iliescu de unde a plecat. Întrebările au curs mai bine de două ore, însă nu toate au fost pe placul distinsului oaspete.

Spre surprinderea audienţei, Ion Iliescu le-a povestit că nu are pe nimeni care să-l ajute în întreţinerea blogului personal. Mai mult, promite că nu se va opri aici.

Stirea completa aici:

TVR1:

De la “Măi, animalule”, la blog

A crezut la început că e un fel de mahala pe Internet. Până când s-a convins că, de fapt, e vorba de comunicare între oameni interesanţi, majoritatea tineri şi, culmea, mulţi de stânga.

Aşa a devenit fostul preşedinte Ion Iliescu un împătimit al blogosferei.

Acum se mişca atât de dezinvolt printre bloguri, încât a acceptat chiar să-i întâlnească faţă-n faţă pe unii dintre partenerii de dialog de pe Internet.

Stirea completa aici

Presa scrisa:


Cotidianul
, si Gandul

Advertisements

January 23, 2008 - Posted by | Uncategorized

2 Comments »

  1. da. intrebarea mea a devenit stire de presa… ce sa-i faci… omul potrivit, la locul potrivit! si sa stii k organizarea a fost impecabila, nu m-am luat de tine.. ma confunzi cu mihnea… se pare ca va veni din ce in ce mai multa lume la aceste intruniri, din moment ce a devenit asa popular sa mergi in club a lunea (in cazul asta marti)… si tot nu am apucat sa-i pun ultima intrebare lui iliescu.. era una de bun-simt, pertinenta, despre intelectuali de stanga… care nu exista! insa nah… data viitoare… si astept cu nerabdare sa vad cine e invitat saptamana viitoare…

    Comment by Viski | January 23, 2008

  2. @Viski,

    intelectualii de stanga exista, dar nu au fost organizati de forte externe tarii, asa cum s-a intamplat cu cei de dreapta, care in 1990 erau deja organizati si sponsorizati de Soros, de exemplu. Nu mai spun ca, la noi, intelectualii de dreapta se poarta discretionar, dupa modelul proletcultistilor. Ma tem ca ei sunt mai degraba extremisti, un fel de bolsevici de dreapta si sunt f agresivi, in timp ce intelectualii de stanga sunt, ca peste tot in lume, oricat ar fi de geniali, f decenti!

    Comment by Maria Barbu | January 24, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: