Horea Mihai Badau

blog de ardelean

Rusii nu tin la bautura

Un bărbat din Rusia a decedat după ce a participat la competiţia „băutorilor de votcă”, care a avut loc în oraşul Volgodonsk, din sudul Rusiei. Victima, care este şi câştigătorul concursului, şi-a găsit sfârşitul după ce a consumat 1,5 litri de votcă. Totodată, mai mulţi participanţi la „concurs” au fost internaţi în stare gravă la spital, informează AP FLUX, cu referire la Agenţia Reuters.

Competiţia a durat 40 de minute, timp în care învingătorul a consumat peste un litru şi jumătate de votcă. Potrivit procurorului oraşului Volgodonsk, Roman Popov, îndată după ce s-a încheiat „competiţia”, învingătorul, care plecase acasă cu un taxi, a decedat în 20 de minute.

De asemenea, cei cinci „finalişti” au fost internaţi în spital în stare gravă, fiindu-le acordată asistenţă medicală de urgenţă. Paradoxal, dar după ce, a doua zi, au ieşit din spital aceştia au consumat din nou votcă. Potrivit organelor care anchetează cazul, vinovat de producerea incidentului este directorul unui magazin-bar din oraş care este acuzat, în prezent, de omucidere. Patronul localului cu pricina organiza competiţia lunar, iar participantul la „concurs”, care reuşea să bea cea mai mare cantitate de votcă, în cel mai scurt timp, primea drept premiu 10 litri de alcool.

Potrivit unor date, anual, ruşii consumă peste 15 litri de alcool pur pe cap de locuitor, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate din lume. Totodată, unii experţi afirmă că fiecare al şaptelea rus este alcoolic. În cazul Republicii Moldova acest indice reprezintă peste 12 litri de alcool pur pe cap de locuitor, aproape dublu în raport cu ţările europene, unde acest indice constituie între 7 şi 8 litri.

Totodată, conform unor indicatori internaţionali, o naţiune care depăşeşte indicele anual de 9 litri de alcool pur pe cap de locuitor este supusă riscului degradării şi dispariţiei, mai informează AP FLUX.

 

Cosmin Pacuraru

Advertisements

September 27, 2007 - Posted by | Uncategorized

2 Comments »

  1. […] Explicatia Ati gustat postul ”Rusii nu tin la bautura”? […]

    Pingback by Explicatia « always look on the bright side of life | September 27, 2007

  2. madalina(*) va rog frumos cum hai vb fata gara

    Comment by madalina_**==** | December 29, 2007


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: